IN PERIOADA 07 august - 02 septembrie SUNTEM IN CONCEDIU. COMENZILE PRIMITE IN ACEASTA PERIOADA VOR FI PROCESATE INCEPAND CU DATA DE 02 septembrie. VA DORIM O VARA FRUMOASA!

Magazin cosmetice profesionale cu plata online

COSMETICE ANTIRID: HYALU-RON

Acid hyaluronic cu greutate moleculara mica. Efect bio-mimetic pentru  regenerarea pielii.


Acidul hialuronic (sau hialuronan) este un compus simplu si totusi este una dintre moleculele cele mai versatile din corpul nostru.
Timp indelungat, acesta a fost considerat, din greseala, o substanta de umplutura,  simpla si inerta, a spatilor extracelulare. S-a presupus ca functiile sale sunt mentinerea echilibrului de umiditate, lubrifierea articulatilor si umplerea spatilor. In ultimele decenii, s-a descoperit ca acidul hialuronic si fragmentele sale, genereaza mesageri pentru diferite semnale ale proceselor biologice care se petrec in celule. In aceste procese sunt implicati diferiti receptori.
Exista aproximativ 15 g de acid hialuronic intr-un individ care cantareste 70 de kg, din care 5 g sunt inlocuiti zilnic datorita unei degradari rapide. Acidul hialuronic este prezent in diferite tesuturi, cum ar fi articulatiile, tesutul conjunctiv, globul ocular, gingii si evident in piele. Cea mai mare concentratie de acid hialuronic se gaseste in piele (50% din totalul de acid hialuronic aflat in organism).

Acidul hialuronic este unul din componentele principale ale matricei dermale (substanta extracelulara a dermei) si formeaza gelul in care fibrele de colagen si elastina sunt incorporate. Acidul hialuronic poate lega de el apa de 1000 de ori mai mult decat propria sa greutate, din aceasta cauza el stapaneste continutul apei in piele.
 
Cantitatea de acid hialuronic in piele si calitatea sa sunt afectate atat de procesul de imbatranire extrinsic cat si de cel si intrinsec. Expunerea la soare accelereaza procesele de degradare ale acidului hialuronic, datorita formarii radicalilor liberi. In zonele neexpuse, degradarea este mai mult enzimatica. La pielea in varsta, acidul hialuronic dispare in mod dramatic din epiderma. In derma, schimbarile majore legate de varsta sunt create de cresterea interactiei dintre acidul hialuronic cu alte structuri de tesut si pierderea treptata a disponibilitatii de acid hialuronic.

Cu toate ca mecanismele specifice implicate in diversele semnalizari ale acidului hialuronic sunt inca foarte putin cunoscute si intelese , este stiut ca acidul hialuronic poate controla mai multe efecte biologice inclusiv , adeziunea celulara, migrarea celulara si reglarea proceselor imunologice si inflamatorii. De asemenea, este cunoscut faptul ca aceste efecte biologice depind de greutatea moleculara a acidului hialuronic si ca greutati moleculare diferite au impacte si efecte biologice diferite.
S-a constatat ca o greutate moleculara mica de acid hialuronic (LMW HA) ofera abilitati de penetrare mai bune decat acidul hialuronic de dimensiuni mai mari. LMW HA influenteaza procesele biologice cum ar fi diferentierea celulelor epidermale, intarind anumite tipuri de interactiuni intre celulele din epiderma (TIGHT JUNCTIONS). Aceste interactiuni se slabesc si scad odata cu inaintarea in varsta, iar LMW HA influenteaza regenerarea tesutului si reduce ridurile.

Gama de produse cosmetice HYALU-RON contine acid hialuronic produs prin procedee biotehnologice din materii prime de origine vegetala.
Produsele contin acid hialuronic de diferite greutati moleculare. Fiecare dimensiune a moleculei are un efect diferit asupra tesutului.
Principalul ingredient activ (Primhyal 3K) contine LMW HA cu efecte bio-mimetice :
- Consolidarea sistemului natural de aparare al pielii, prin accelerarea eliberarii de beta – defensins (peptide anti-bacteriale).
- Imbunatatirea propietatilor biomecanice ale pielii – fermitatea pielii.
- Regenerarea componentelor matricei (stimularea colagenului si sinteza acidului hialuronic) si minimalizarea ridurilor.

Pentru a creste performanta produselor, s-au adaugat ingrediente active suplimentare:
Aquaxyl – o noua generatie de ingrediente active cu o influenta benefica  atat asupra epidermei cat  si asupra  dermei. Prin mecanismul cosmetogenomic, substanta activa (zaharuri de origine vegetala) stimuleaza sinteza proteinelor si a enzimelor esentiale pentru o mai buna functionare a barieriii pielii (diferite tipuri de keratina, loricrin ,transglutaminaze). Aquaxylul stimuleaza sinteza aminoacizilor care compun factorul de umiditate naturala (NMF) din epiderma. Substanta activa stimuleaza, de asemenea, sinteza ceramidelor si a altor lipide vitale pentru bariera pielii. Aquaxyl stimuleaza sinteza acidului hialuronic in epiderma si in derma.
Niacinamida – Niacin amida are o varietate de efecte benefice asupra pielii: sprijina procesul de diferentiere in epiderma si in stratul cornos, stimuleaza sinteza lipidelor (ceramide) in epiderma si sprijina semnificativ bariera pielii. Niacinamida stimuleaza repararea si remodelarea colagenului din derma si ajuta la uniformizarea tonului pielii prin inhibarea transferului melanozomilor catre celulele epidermale (melanozomii sunt organite celulare responsabile de sinteza, depozitarea si transportul pigmentului melanina).

Gama include patru produse:
- Crema activa de zi cu acid hialuronic - masa moleculara mica
- Ser concentrat cu acid hialuronic - masa moleculara mica
- Crema nutritiva activa cu acid hialuronic - masa moleculara
- Crema activa de ochi cu acid hialuronic - masa moleculara mica

 

NOUTATI COSMETICE DR. KADIR

Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te

La newsletter-ul Yolanda Cosmetics si vei primi periodic pe email informatii despre produse cosmetice profesionale Dr. Kadir, ultimele noutati, promotii, reduceri, oferte speciale, evenimente, etc.

Va rugam scrieti rezultatul adunarii din imagine *